A „Gyere velem zsinagógába!” projekt nyári tábort szervez.

 8-11 és 12-14 éveseket várunk öt-öt napos napközi táborainkba, ahol lesz:
-       sport - karaté
-       zsidóság - ima, alef-bet 
-       kóserság - finom ételek, italok naponta 4x
-       magyar zsidóság – játékosan ismerkedünk híres magyar zsidókkal 
-       és főleg lesz rengeteg jó program - nyomozás a gettóban, kalandtúra, kézműveskedés és vizeslufi harc, és….mindent nem árulunk el előre!!!

Időpontjaink: 8-11 éveseknek június 25-29.,

                   12-14 éveseknek július 16-20.

Ár: 28000 ft.

további információk és jelentkezés: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A program és helyszín változtatás jogát fenntartük!

A program a MAZSÖK alapítvány támogatásával jött létre.

 

A gyerekek is megismerkedhettek Pészach ünnepével a Dózsa zsinagógában

A Peszách előtti vasárnap, március 25-én gyerekzsivajtól volt hangos a Dózsa uti zsinagóga: a „Gyere velem zsinagógába“ projekt szervezői megtartották első rendezvényüket, a Tan-Szédert.

A programban elsősorban azok a gyerekek és szüleik vettek részt, akik a MAZSIHISZ által szervezett hittanórákat látogatják az általános iskolákban Budapest-szerte. MInt később kiderült, a látogatogatók közül sokan először voltak zsinagógában.
A Tan-Szédert közös énekléssel nyították: Zucker Immánuel főkántor elénekeltette a gyerekekkel a Má nistánát, a Dajénut, az Echád, mi jodeát, elmondta, hogy miről is szólnak a dalok. Ezután a házigazda, a Dózsa zsinagóga vallási vezetője, dr. Kurucz Ákos és az egyik apuka, Ivanics Zsolt Mózes és Fáráó szerepébe bújva röviden összefoglalták a Peszách ünnep előzményeit és tartalmát.
Utána a kis zsinagóga a tíz csapás helyszínévé változott: az egyik sarokban vért kevertek málna szörpből, a másik sarokban vadállatok hangja hallatszott, az egyik falról le kellett lőni a sáskákat játékpisztollyal, mindenütt rugós békák hevertek, de a legnépszerűbb nyúlós, ragadós massza készítése volt, amely a dögvész hatásait volt hivatott szemléltetni.
Így a gyerekek játszva egy kis betekintést nyertek a zsidó hagyományokba. A finom ebéd után mindenki kapot egy kis ajándékot a szervezőktől. A következő program május elején várható, temátikája a Savuot ünnepe lesz, a helyszín a Bethlen téri zsinagóga.

foto31Ebben a kategóriában nincsenek cikkek. Ha megjelennek ezen az oldalon az alkategóriák, akkor azok tartalmazhatnak cikkeket.