Patrónus programunkkal olyan zsidó felnőtteket szeretnénk megcélozni, akik idegenkedés, ismeret hiány, vagy tájékozatlanság miatt nem jutnak el zsinagógákba, de ha valaki „fogná a kezüket”, szívesen ismerkednének a zsidóság vallásos oldalával. Szeretnénk megszólítani ezek az embereket. Projektünk a zsidóságot csak marginálisan érintőknek szól, akik identitásukban mégis be tudták vagy szeretnék illeszteni önnön zsidóságát.

Nem csak az egyedülálló zsidó fiatalokat céloztuk meg, mindazokhoz szólunk, akik érdeklődnek, kíváncsiak, tudni és tanulni szeretnének. Közvetítésünkkel olyan emberi kapcsolatokat hozunk létre, ahol kezüket fogva vezetődnek bele a zsinagógai életbe, hogy ott minél hamarabb értőn és otthonosan érezzék magukat. Patrónusaink választ tudnak adni olyan kérdésekre is, amikkel nem mertnek, tudnak rabbikhoz fordulni.

A programban részt vevő zsinagógák

Páva zsinagóga:

Imaidők: péntekenként este 19 óra (Pészachtól Rosh Hasanaig), 18 óra (Rosh Hasanatól Pészachig), szombaton 9.30-tól


Ünnepek naptár szerint, illetve a facebook-on is van tájékoztatás 
Programjaink: felnőtt héber oktatás, Talmud tanfolyam
Részletekről személyesen, e-mailban, fb-on tud érdeklődni. 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Dózsa körzet: kicsi zsinagógánkban barátságos, családias légkör és jó hangulat uralkodik. A délelőtti i.tentiszteletek során a Tórából olvasott részt (összefoglalva) magyarul is ismertetjük, így mindenki számára jobban érthető és élvezhető a zsinagógában töltött idő.

Imaidők: péntek este 17.30-tól, ( májustól szeptemberig 18.30-tól), szombat reggel 9.30-tól.
A zsinagógánk gyerekbarát, benne játszóház is működik, minden alkalommal van gyerekmenü és gyermekfelügyelet, így kisgyermekes családoknak sem jelent gondot a zsinagógai látogatás.

Bethlen téri körzet:

Bet Jehuda- OR-ZSE zsinagóga: A zsidó egyetem épületében működő zsinagógánk közössége nagyon sokrétű és egyben nagyon összetartó. Ez az a közeg, ahol, ha megkérdik, hogy vagy, kíváncsiak a válaszra is.

Imaidők: Péntek este, ünnepek estéin 18 órától, nyáron 19 órától,  előtte közös tanulás 17 illetve 18 órai kezdettel.

Szombat és ünnepnap reggel 9 órakor kezdünk.

Gyermekeknek van Talmud Tóra, két hetes váltásban, páros heteken péntek este 17,  illetve 18 órától, páratlan heteken  szombat délelőtt gyerekes istentisztelet a Kántorunk ima tanításával és ezeken a vasárnapokon 9.30-tól van Talmud Tóra foglalkozás, míg a szülőknek tanítás, beszélgetés.

További zsinagógák jelentkezését várjuk!

Jelentkezés

Amennyiben patrónusként vagy patronáltként részt szeretne venni a programban, kérjük írjon nekünk az alábbi e-mail címre:

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Szeretettel várjuk!